Historia & Fakta

10-årsjubileum

Hembygdsföreningen har firat 10-årsjubileum den 17 maj 2008. Jubileet firade vi på Mossebo stom med underhållning  av Göran Stenbäcken och hans fru Eva från Borås. Efter middag och kaffe bjöds det på sång och dragspelsmusik av Åke Johansson, Grimsås.

Vill du veta vad som har hänt under de 10 år som har gått? Klicka här för att läsa en kort sammanfattning. (Pdf-format, ladda ner Adobe Reader här.)

10ars

Gudmar Lagerkvist hälsar besökarna välkomna till jubileet. Till vänster ses Eva och Göran Stenbäcken.

Gravstensinventering

Vi har gjort en gravstensinventering på Mossebo kyrkogård där samtilga gravstenar och andra minnesmärken är fotograferad och dokumenterade. Den sträcker sig från de äldsta gravstenarna från slutet av 1600-talet och fram till år 2000. Detta arbete resulterade i två digra album som föreningen skänkte till kyrkan och som där finns tillgängliga för allmänheten.

Ett flertal kyrkogårdsvandringar med stor upplsutning har anordnats. Föreningens ordförande har då berättat om de personer som vilar i gravarna, var de har bott och hur de har verkat under sin levnadstid. Många av de som var med på vandringen hade också en hel del att berätta och tillägga. Varje vandring avslutades med kaffe och hembakat kaffebröd i sockenstugan.

 

Fotoutställning

Vi har lånat in gamla kort som scannats av och förstorats. Vi har försökt att få fram namn på personerna och vilket år korten är tagna. Korten har sedan visats vid några fotoutställningar.

kors

 

gammalt_kort